Saturday, July 21, 2007

AWAN BERCERITA

“Kami gembira. Ria. Kamu siapa? Aku? Akulah yang mendongak betapa tingginya kalian dari bumi, nah! Sekarang kalian di sisiku sahaja, jikalah kita boleh bersentuhan..”

Awan bergumpal, bersimpul dan berkumpul erat-erat. Setompok di kanan, yang paling besar di hadapan. Gumpalan meriah sekali. Biru. Putih. Berbalam-balam sehingga terasa berada di kota kayangan. Awan menari, bergerak dan menyanyi lagu ria. Senyum pada awan. Senyum pada awan. Berulang kali lagu ria berdesing dalam nubari. Jika boleh digenggam, seperti kapaskah? Jika boleh disentuh, sesejuk saljikah? Jika boleh dikulum, seperti gula-gula maniskah? Senyum pada awan. Senyum pada awan.


Rindu yang tertahan-tahan..

Awan yang selalu dikerlip dari bumi, mengirim rindu..bila diri akan terbang lagi?
“Semoga kita cepat bertemu lagi ya awan-awan semua,”No comments:

Seorang yang menyimpan impian seperti orang lain

My photo
Petaling Jaya, Kuala Lumpur, Malaysia
Seorang anak kepada ibubapanya yang sabar. seorang kakak kepada 10 adik yang kaletah dan comel-comel. Seorang yang selalu berusaha. Seorang yang pernah jatuh. Seorang yang ada baik dan buruk dan selalu memperbaiki dirinya dengan impian dan usaha. Seorang yang tahu dia seorang hamba dan khalifah. Bakal Mahasiswi Sarjana Universiti Malaya dalam bidang Strategi Dakwah dan media. Penulis dan penerbit yang baru2 belajar. hubunginya: Baitul Hasanah, Kampung Gajah Puteh, Padang Sira, 06100, Kodiang, Kedah. senyum_sokmo2@yahoo.com www.esasterawan.com (ummu hani) Mari tolong berikan hikmah ilmu kepada saya.